TrackMania.CZ

fórum věnované hře TrackMania a všem jejím verzím ^_^
Právě je ned 19.08.2018, 20:03:11

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 68 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 11:25:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
klidne. sem s tim ;) (tedy: jak se to dela? :))

_________________
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 11:53:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10.02.2007, 13:11:53
Příspěvky: 873
Bydliště: Liberéééc
Bylo to pár řádků,jen to uploadnu,abych to předvedl :wink:

_________________
Obrázek

Obrázek
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 12:15:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10.02.2007, 13:11:53
Příspěvky: 873
Bydliště: Liberéééc
Tak zatim napíšu,co jsem tam provedl:

Vzal jsem tvůj skript č. 5 a zhruba v řádcích 46 - 50 jsem udělal tohle:
Kód:
if($pripona == ".zip"){

  echo '<a href="'.$file.'"><img src="img.php?soubor='.$jpeg.'&amp;text='.$file.'" title="'.$file.'" alt="'.$file.'" width="128" height="128"></a>&nbsp;';

/* img.php?soubor='.$jpeg.'&amp;text='.$file.' rozeberu:
soubor='$jpeg' - načtu jpeg adresu od obrázku do skriptu img.php
text=$file - skriptu img.php pošlu v proměný text,který mám zapsat,tedy jméno souboru
*/

}


Ted co to je ten img.php:

Kód:
<?php

header("Content-type: image/jpeg"); // říká:Výstup tohodle skriptu je obrázek ve formátu jpeg
$pismo = $_GET['text'];            //proměná načtená z adresy z hlavního souboru přesněji v části odkazu text=$file,tedy načte to jméno souboru do proměný
$string = str_replace(".zip","",$pismo);   //zbavíme se koncovky .zip
$jpeg = $_GET['soubor'];                  //načteme adresu obrázku,na který chceme zapsat
$im    = imagecreatefromjpeg($jpeg);      //vytvoříme "php manipulovatelný obrázek(líp to říct neumim :)) ) z toho jpegu
$color = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);  //barva písma
if(strlen($string)>14){              //musíme dlouhé názvy rozdělit,aby se vešli na obrázek,tak to mám po 14znacích
$vysledek1 = substr($string, 0,14);    //první část textu je prvních 14znaků
$vysledek2 = substr($string, 15);      //druhá část textu je zbytek
imagestring($im, 3, 20, 5, $vysledek1, $color);   //zapiš na manipulovatelný obrázek $im písmo vel. 3 vzdálené 20px zleva a 5px odshora,písmo je $vysledek1 barvy $color
imagestring($im, 3, 20, 15, $vysledek2, $color); //zapiš na manipulovatelný obrázek $im písmo vel. 3 vzdálené 20px zleva a 15px odshora(protože to je zbytek dlouhého textu,tak to hodim pod to),písmo je $vysledek2 barvy $color
imagejpeg($im);           //vytvoř obrázek
  }else{                                  //když to není dlouhej text
$vysledek = $string;                     //tak výsledek je původní text
imagestring($im, 3, 20, 5, $vysledek, $color);  // zapiš na manipulovatelný obrázek $im písmo vel. 3 vzdálené 20px zleva a 5px odshora,písmo je $vysledek1 barvy $color
imagejpeg($im);  //vytvoř obrázek
}

?>

A tady je výsledek http://signs.kvalitne.cz/test/
Zapisuju nahoru,protože zatim dole to v obrázku je :D

_________________
Obrázek



Obrázek

Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 12:58:11 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
no vidíš, že to de když se chce 8)

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 13:04:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10.02.2007, 13:11:53
Příspěvky: 873
Bydliště: Liberéééc
T.O.M. píše:
no vidíš, že to de když se chce 8)

Nejdřív to chtělo opravit apache,aby mi ty obrázkový funkce vůbec bral :D

_________________
Obrázek



Obrázek

Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 13:45:38 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
tak to udělej pro popis dole a dej tady pls zip na to kompletní .php :wink:

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 14:07:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10.02.2007, 13:11:53
Příspěvky: 873
Bydliště: Liberéééc
Tak tady to máš
http://data2.edisk.cz/stahni/51895/skri ... .64kB.html
Ale to si stačí pohrát s těmi pixely,máš to v commentu ;)

_________________
Obrázek



Obrázek

Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 14:32:13 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
btw on ty jpg s nápisy vytváří po každém spuštění toho php ?

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 15:01:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10.02.2007, 13:11:53
Příspěvky: 873
Bydliště: Liberéééc
Snad by to mělo brát z cache při dalším spuštění,to jsem nezkoušel,nemám tolik skinů :shock:

_________________
Obrázek



Obrázek

Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 17:15:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
hele, co kdybysme se zkusili vratit k pozicovani ...
$svisle a $vodorovne nam pak napozicuje JPEG a TEXT kamkoliv k nemu

nejdriv pocitejme ZIPy:
- na zacatku funkce deklarujeme ze $pocet = 1; //nebo 0? ja nevim, proc tam mam 1 :)
(pak se najde prvni ZIP)
- a ke konci if($pripona == ".zip") pridame: $pocet++;
---
to, na kterym radku ma byt obrazek vytahneme takto:
$radek = intval($pocet/5)+1
to cislo 5 je tam jen zatim (5 obrazku na radek), pak tam muzeme dat promenou a kazdy si nastavi kolik skinu na radek chce mit.
takze $svisle bude: $svisle = ($radek*148)+300
(148 x 148 tedy udelame bunku kolem JPEGu, 300 je odsazeni prvniho radku)
---
tak...ted $vodorovne:
to sem jeste nevymyslel :)
(ale v podstate zacneme na 0 (relativni 0, pak to soupnem pricitanim kam je treba) ... a v u dalsiho ZIPu pricteme 148 ...
...jenze po 5 ZIPech potrebujem $vodorovne vynulovat a jedem od zacatku ... a po dalszich 5 zase ... ted me zrovna nedochazi, jak to jednoduse zapsat ;))

_________________
Obrázek


Naposledy upravil(a) Paris69 dne pon 05.03.2007, 17:27:33, celkem upraveno 2 x.

Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 17:17:55 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
dalo by se to ještě přeložit do češtiny ?
:wink:

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 17:26:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
he, tak to nevim, jestli svedu (dost v tom jeste plavu...), ale zkusim to:

POZICOVANIm myslim CSS pozicovani, kde primo v souradnicich X,Y (unas $svisle a $vodorovne) definujes, kde ma byt prvek na strance (pomoci span style=pozition: absolute; top=neco; left=neco ...)

pak by nemel byt problem prvek (u nas JPEG a JMENO Zipu) umistit kamkoliv a vyhnout se nechtenemu zalamovani nebo prekryvani.

abych mohl vygenerovat tu pozici, tak musim pocitat ty ZIPy a z toho odvodit KAM je napozicovat ... (ostatni viz vyse)

//edit: tedy $radek ... rika na jakem radku obrazek a text budou ... kdyz pocitam Zipy, tak 1.-5. zip budou na 1.radku, 6.-10.zip na 2.radku, 11-15.zip na 3.radku
----
to mi jde ... problem mi delaji ty sloupce..ale asi uz me napada jak .... budu si delit pocet skinu poctem radku a s tim by se melo dat manipulovat .... (resp, melo by mi to vracet cyklicke hodnoty .... jdu to zkouset :)))

_________________
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 17:34:40 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
jj no jak chceš jestli se ti chce s tím hrát
mi třeba se líbí tato verze protože je krásná svou jednoduchostí až na stránkování , ale to zas je částečně výhoda že máš vše na jedné stránce

no ale pokusům a dobrovolnosti se meze nekladou

zálohu aut i ikon mám :wink:

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 17:37:03 
Offline
Spamer
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10.02.2007, 15:17:45
Příspěvky: 850
ještě že nevim co řešíte a sem línej si to přečíst, aspon si nemusim namáhat mozek :D

_________________
Obrázek
iSM Group | your team... your friends...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2007, 19:06:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10.02.2007, 13:11:53
Příspěvky: 873
Bydliště: Liberéééc
A prej,že Paris neumí php :D
Myslim si,že třídění na stránky je zbytečný,není tam toho až tolik,ještě jde generovat stránky s infem(jako TMX) a nějakej ten systém pro upload,ale tam by byl asi problem s limitem 2MB :?

_________________
Obrázek



Obrázek

Obrázek


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 68 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz