TrackMania.CZ

fórum věnované hře TrackMania a všem jejím verzím ^_^
Právě je úte 11.12.2018, 8:16:36

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 43 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: TMUF - Disky kol
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 11:09:37 
Offline

Registrován: sob 21.02.2009, 12:29:16
Příspěvky: 331
Bydliště: Kadaň
Vzhled kol má dost velkej vliv na celkovej vzhled aut - hledal jsem tady na fóru nějakej příspěvek na téma výměny disků.
Je tu něco z konce r.2007, že to nejde. A když jde, tak složitě.
Jestli je to opravdu složitý, tak bych klidně nějaký hezký ráfky koupil, ale nevim, jestli je někdo prodává. Poradí někdo:
1. Co obnáší výměna disků například na formulku ze stadionu?
2. Prodávají se někde disky?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 11:11:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 24.12.2007, 14:42:59
Příspěvky: 1513
1) predelat skin formulky
2) neprodavaj

_________________
Jeho jednoznačná hustota, MáSlo 8)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 11:17:00 
Offline

Registrován: sob 21.02.2009, 12:29:16
Příspěvky: 331
Bydliště: Kadaň
Dík za rychlou odpověď,
cejtim tady nenasycenej trh (možná).
Možná by někdo mohl začít disky vyrábět a prodávat - já bych určitě koupil


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 11:20:41 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Kazdy by si je musel stejne sam "prenest" do sveho skinu a upravit velikost

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 11:26:25 
Offline

Registrován: sob 21.02.2009, 12:29:16
Příspěvky: 331
Bydliště: Kadaň
To "přenesení" je složitý ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 12:00:23 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Zkusenost ukazuje, ze je problem popsat neco obecne. Mozna krok-za-krokem navod by byl vhodnejsi, ale vysvetluj nekomu do jakeho velikosti(zalezi na rozliseni skinu) by mel disk prevest.

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: TMUF - Disky kol
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 12:13:36 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
ImP_XXL píše:
Vzhled kol má dost velkej vliv na celkovej vzhled aut - hledal jsem tady na fóru nějakej příspěvek na téma výměny disků.
Je tu něco z konce r.2007, že to nejde. A když jde, tak složitě.
Jestli je to opravdu složitý, tak bych klidně nějaký hezký ráfky koupil, ale nevim, jestli je někdo prodává. Poradí někdo:
1. Co obnáší výměna disků například na formulku ze stadionu?
2. Prodávají se někde disky?


Ještě si neuvedl, zdali ti jde jen o to "namalovat" barvou jiné disky, nebo přímo úplně jiný 3D model disků....

Pokud by ti šlo jen si "jinak" pokreslit původní disky, tak to si můžeš udělat sám (viz Tomcz73..)

Pokud by Ti šlo o úplně jiné disky tak to může udělat jen autor 3D modelu nebo ještě by to šlo u všech originálních modelů aut od NADEA. Pokud neumíš pracovat v nějakém 3D programu, např. Blender, tak je to hodně složité.
Např. na formulku ze stadionu bych Ti udělal jakékoliv disky za 500Kč ....

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 12:27:38 
Offline

Registrován: sob 21.02.2009, 12:29:16
Příspěvky: 331
Bydliště: Kadaň
Dobře...
jde mi o tvar, ne o pokreslení.
Taky jsem neuvedl, kolik jsem ochotnej za ně dát (třeba Eur).
Mluví se tady taky o velikosti, když budou kola mít správnou velikost na formulku - ptám se(asi blbě) - je pouze to "přenesení" velkej problém?
Když kupuju model celýho auta - proč by nešlo koupit model formulky akorát s jinejma ráfkama kol?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 12:32:35 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
To co jsem rikal ja se vstahuje pouze na malovani. Ani mi nenapadlo, ze si nekdo muze myslet, ze je mozne prenaset casti aut. T.O.M. ti to za chvili vyjasni :wink:

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 12:44:30 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
Je to dáno hrou...
U TM je celé auto jeden model, tímpádem ani nemůžeš přenést jednotlivé části.... tzn., že auto s jinými ráfky je celý nový model...
Auto které už je naimportováno do TM nemůžeš nijak už upravovat, pokud nemáš původní model od autora který importoval model do TM (zdrojový model)....
Jedno pozitivum je, že NADEO uvolnilo své modely pro TM comunitu, takže tyto modely si kdokoliv může jakkoliv pro TM upravit, ale podmínkou je znalost modelování/práce v nějakém 3D programu.... a to je to co je dosti složité a časově náročné... :idea: :!:

Např. pro mě abych udělal nové disky na formulku to stojí tak 5-8h když by se dařilo .... :!:

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 12:57:00 
Offline

Registrován: sob 21.02.2009, 12:29:16
Příspěvky: 331
Bydliště: Kadaň
Dík za podrobnou odpověď,
ta pracnost je velká (5-8 hod a pro zkušeného tvůrce)...
to se asi nevyplatí - navíc každej má jinej vkus
Co se dá dělat, vždyť ty originál ráfky nejsou zas až tak hnusný


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 13:10:09 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
jj časová náročnost je na tom asi to nejhorší :? .... proto, když někdo něco takového chce a nechce se mu platit práci někoho jiného, tak jedině zbývá, když se naučí "modelovat" sám... takhle sem začal já.... chtěl jsem svoje vlastní auto, tak sem se naučil jak na to sám ... :wink:

jen pro zajímavost:
-drobné úpravy NADEO, nebo hotových modelů 8-20h
-import auta z jiné hry 12-50h
-celý model vymodelovaný od "nuly" (např. Death race Mustang, VW Samba) 150-200h+

... takže je asi jasné, proč dělám jen to co chci já a nebo dobře placené nabídky... :idea: :!:

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 13:34:26 
Offline

Registrován: sob 21.02.2009, 12:29:16
Příspěvky: 331
Bydliště: Kadaň
Tak ješte jednou díky za vysvětlení,

možná časem někoho začne bavit dělat disky kol... kdo ví...

já to nebudu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.03.2009, 19:26:25 
Offline

Registrován: úte 15.01.2008, 11:34:44
Příspěvky: 780
Nakreslit disk je zalezitost na 5 minut. Ovsem to ostatni je otrava, jak pise tom. Musis se trefovat do mezi predepsanych pro model TM, mapovat textury atd.

_________________
[size=50]CPU: E8400 3GHz, Ram: 4GB, GK: nvidia GTX 285, displ.: Dell 30", OS: W7 64-bit[/size]


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 04.04.2009, 8:59:29 
Offline

Registrován: sob 21.02.2009, 12:29:16
Příspěvky: 331
Bydliště: Kadaň
Píšeš 5 minut tvorba disku a pak piplačka.
Co třeba vzít originál disky, trochu je modifikovat - třeba něco umazat a něco přidat. Pak už zbydou "jenom" textury.
Už jsem nechtěl tohle téma dál pitvat, ale trochu mi to vrtá hlavou.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 43 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz