TrackMania.CZ

fórum věnované hře TrackMania a všem jejím verzím ^_^
Právě je úte 15.10.2019, 12:49:08

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém - hra se nespusti
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 18:36:37 
Offline

Registrován: sob 13.06.2009, 18:30:55
Příspěvky: 4
Mám docela neprijemny problém s hrou TM Nations FOrever.
Nainstaloval sem hru nastavil graficke parametry, zvuk a pod, ale kdyz hru spustim hodi to obrys okna asi na pul vteriny a pak nic, proste to spadne a tim to hasne. Mam notebook Intel pentium 4 2Ghz, 256Mb RAM s MSWin 2000+SP4 grafika je pravdepodobne intehrovana vice nez ze se menuje SiS 650 a je na sbernici SP1 z toho nedostanete :D. Ale na tomdle pc uz sem rozjel i WoW a to ma narocnejsi pozadavky. Prosim poradte.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 18:51:22 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Vitej na foru,

Ujistuju te, ze TMnf je narocnejsi nez WoW.

Zkus:
aktualizovat drivery - predevsim graficke
aktualizovat Windows
aktualizovat DirectX
nastavit ve hre uplne ty nejmensi detaily
aktualizovat hru: http://files2.trackmaniaforever.com/TmN ... _Setup.exe

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 18:53:27 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
btw v požadavcích TMF je 256MB RAM což ty díky sdílené paměti s VGA asi nemáš... kolik ti hlásí WIN fyzické paměti.... :?:

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 19:01:33 
Offline

Registrován: sob 13.06.2009, 18:30:55
Příspěvky: 4
T.O.M. píše:
btw v požadavcích TMF je 256MB RAM což ty díky sdílené paměti s VGA asi nemáš... kolik ti hlásí WIN fyzické paměti.... :?:

480Mb a nejaky drobny

Tom.CZ.73 píše:
Vitej na foru,

Ujistuju te, ze TMnf je narocnejsi nez WoW.

Zkus:
aktualizovat drivery - predevsim graficke
aktualizovat Windows
aktualizovat DirectX
nastavit ve hre uplne ty nejmensi detaily
aktualizovat hru: http://files2.trackmaniaforever.com/TmN ... _Setup.exe

Ujistuji ja tebe ze WoW je mnohem narocnejsi nez TMnf kdyz je s WotLK
Wokna jsou na posledni aktualizaci, detaily sou na minimu, hra je akutalni, drivery na grafickou kartu jsou nesehnatelne protoze karta je neznama, a aktualizace na nejnovejsi DX prave stahuju


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 19:06:13 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 22:48:23
Příspěvky: 2695
Bydliště: Ostrava
elwen píše:
T.O.M. píše:
btw v požadavcích TMF je 256MB RAM což ty díky sdílené paměti s VGA asi nemáš... kolik ti hlásí WIN fyzické paměti.... :?:

480Mb a nejaky drobny

V prvním příspěvku uvádíš 256MB, tak tam to máš špatně ?

_________________
MANIAPAGE :T.O.M. <<<klikněte pro vstup
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek http://sQs.TrackMania.cz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 19:09:45 
Offline

Registrován: sob 13.06.2009, 18:30:55
Příspěvky: 4
T.O.M. píše:
elwen píše:
T.O.M. píše:
btw v požadavcích TMF je 256MB RAM což ty díky sdílené paměti s VGA asi nemáš... kolik ti hlásí WIN fyzické paměti.... :?:

480Mb a nejaky drobny

V prvním příspěvku uvádíš 256MB, tak tam to máš špatně ?

256 sem si myslel ze tam je, kdyz sem se podival poradne bylo tam 480 fyzicke takze asi 512 bude vevnitr

edit: uz mam i posledni verzi DX a stale stejny problem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 19:20:34 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Bracha hraje WoW s poslednim datadiskem nekolik hodin denne, tak o tom neco vim. Vim, ze minimalni pozadavky tvrdi opak. Nikdy jsem sice nezkousel hrat WoW s min detaily - u tech max detailu to plati 100%

PS: Uvedom si, ze zavodni hra potrebuje vic FPS nez MMOPRG

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 19:28:02 
Offline

Registrován: sob 13.06.2009, 18:30:55
Příspěvky: 4
Tom.CZ.73 píše:
Bracha hraje WoW s poslednim datadiskem nekolik hodin denne, tak o tom neco vim. Vim, ze minimalni pozadavky tvrdi opak. Nikdy jsem sice nezkousel hrat WoW s min detaily - u tech max detailu to plati 100%

PS: Uvedom si, ze zavodni hra potrebuje vic FPS nez MMOPRG

Ja taky vim o cem mluvim, se sestavou 2,4ghz CPU 512MB RAM 256 MB grafikou nejakou Atinou nevim presne typ nemas sanci hrat solidne wow kdyz prochazis na ofiku prez dalaran. 800 hracu ti proste zadny comp nevykresli pokud nema 2GB ram a gigovou grafiku s min 2core procakem. Zavodni hra sice potrebuje vic FPS ale MMORPG musi vykreslovat vsechny hrace, vsechny veci co maji na sobe, vsechny detaily, coz pri prochazce dalaranem je o 200% narocnejsi na Pc nez nejake formulky. Vim o cem mluvim, hral jsem WoW na ofiku docela dlouho a prumerne jsem mel 70FPS v dalaranu max 5FPS v hodinach kolem 21:00 i 0,4FPS

Ale ted se nechci bavit o WoW zajima me neco jineho, po dlouhem hledani sem nasel posledni verzi driveru pro grafiku, stale beze zmeny. furt stejny problem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 19:31:58 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Tak muzes jeste zkusit jine nastaveni zvuku pripadne si zkusit jine nastaveni v nastaveni kompatibility. Asi by taky nebylo od veci povypinat vse v msconfigu - po spusteni i sluzby

V 2000 myslim ani neni, ale nekde jsem slysel, ze jde pouzit ten z XP

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 19:33:37 
Offline
Spamer

Registrován: pon 12.02.2007, 15:48:04
Příspěvky: 2230
Bydliště: Brisbane, QLD, Australia
Na SiS kartě TM opravdu nerozběhneš a kdyby náhodou ano, tak to bude hezká PowerPointová prezentace.

_________________
Dell Vostro 1310 + Intel X25-M 80GB SSD + 2x 9-cell battery + Win 7 Ultimate


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 19:45:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30.05.2008, 21:23:58
Příspěvky: 750
prej minimalne gigovou grafiku :lol:
pan bude asi velky odbornik .... na svem starem notasu (2 roky zpet) sem mel taky tenhle sis 650 a nerozbehl sem to


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2009, 20:09:04 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Podporuje ta grafika vubec DX9c ? Ja jsem na pochybach

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.06.2009, 16:53:14 
Offline

Registrován: pon 12.02.2007, 15:39:29
Příspěvky: 789
Tom.CZ.73 píše:
Tak muzes jeste zkusit jine nastaveni zvuku pripadne si zkusit jine nastaveni v nastaveni kompatibility. Asi by taky nebylo od veci povypinat vse v msconfigu - po spusteni i sluzby

V 2000 myslim ani neni, ale nekde jsem slysel, ze jde pouzit ten z XP


Tome msconfig je i ve vistách. Vlastně od milénií je ve všech winech, ovšem jen u xp jde spustit z příkazovýho řádku.
U vist opravdu nevím, kde je to zašitý, ale řeším to tak, že napíšu msconfig do vyhledávače ve startu a najde to.
Jinak každopádně informace pro všechny. msconfig, je úplně první věc na kterou se podívejte v případě nějakých problémů s PC.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.06.2009, 18:12:49 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Tady byla rec o Win 2000 a ten mame btw v praci a msconfig tam neni. Zkus zadat Win 200 msconfig do googlu a myslim, ze mi das za pravdu

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.06.2009, 19:50:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03.06.2007, 8:31:05
Příspěvky: 846
Bydliště: Stormwind
Včelda píše:
Na SiS kartě TM opravdu nerozběhneš a kdyby náhodou ano, tak to bude hezká PowerPointová prezentace.

a co takto skusit 3D analyze??? je to program na emulovanie TnL, PX VX staderov, cubemap a inych veci co nektore grafarny (hlavne integrovane ) nepodporuju, da sa tam aj nastavit aby 3DA predlozil hre info ze v PC je ina grafika (nastavuje sa podla Device a Vendor ID) a malo by to byt mozne potom spustit aj ja nepodporovanej grafike.
3DA ma mnoho verzii takze ak jedna nepojde tak treba stahnut inu, je to freeware tak si nemyslite ze tu sirim warez
http://brich.org/zapisnik/t-n-l-3d-analyze-a-sladke-lzi
http://www.lamky.net/viewtopic.php?t=11 ... 9dd4a1d5b9
cez google sa da toho o tom naijst aj viac

Edit: upraven odkaz Tom.CZ.73

_________________
This account has been closed and is no longer avalible.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz