TrackMania.CZ

fórum věnované hře TrackMania a všem jejím verzím ^_^
Právě je ned 19.11.2017, 3:56:36

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 14.01.2010, 20:12:15 
Offline

Registrován: pon 14.12.2009, 12:00:29
Příspěvky: 29
Moc se mi do toho nechtelo,ale uz je to hotove.Tohle bez problemu nainstaluje TMServer,MySql,PHP a pomocne knihovny na novou "x86_64" (Slackware) verzi vserveru od Pipni.cz.Potom uz jenom doladte podle navodu na:

http://www.tmserver.unas.cz/nev/obsah.php
Diky Miczk a sQs MAGNAT,bez vaseho navodu bych to nikdy nerozchodil.


Tak tady to je 100 procent funkcni odkazy a instalace:

Kód:
#!/bin/bash
clear
echo "*****************************************************"
echo "Autoinstalacni balicek Trackmania serveru, MySQL, PHP"
echo "Datum posledni aktualizace 14.ledna 2010"
echo ""
echo "Autor: Milmas"
echo "Pro nove x86_64-PIPNI.cz"
echo "*****************************************************"
echo ""
echo ""
echo "Pro pokracovani stisknete enter..."
read x

# Pokud je jiz nejaky soubor s mysql stazeny, tak jej smazeme
if [ -f mysql-5.0.84-x86_64-1.txz ]
then rm mysql-5.0.84-x86_64-1.txz
fi

echo "Stahuji MySQL balicek..."
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/ap/mysql-5.0.84-x86_64-1.txz

# Pokud je jiz nejaky soubor s php stazeny, tak jej smazeme
if [ -f php-5.2.10-x86_64-2.txz ]
then rm php-5.2.10-x86_64-2.txz
fi

echo "Stahuji PHP balicek..."
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/n/php-5.2.10-x86_64-2.txz

# Pokud je jiz nejaky soubor s LibXML2 stazeny, tak jej smazeme
if [ -f libxml2-2.7.3-x86_64-3.txz ]
then rm libxml2-2.7.3-x86_64-3.txz
fi

echo "Stahuji LibXML2 balicek..."
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/l/libxml2-2.7.3-x86_64-3.txz

echo "Stahuji balicky potrebne pro beh PHP"

wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/l/libidn-1.5-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/n/openldap-client-2.3.43-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/n/cyrus-sasl-2.1.23-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/l/mhash-0.9.9-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/l/aspell-0.60.5-x86_64-2.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/n/net-snmp-5.4.2.1-x86_64-2.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/l/libxslt-1.1.24-x86_64-2.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/l/libmcrypt-2.5.8-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/n/libgpg-error-1.7-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/l/t1lib-5.1.2-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/x/libX11-1.2.2-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/x/libXpm-3.5.7-x86_64-2.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/x/libxcb-1.3-x86_64-1.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/x/libXau-1.0.4-x86_64-2.txz
wget ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware64-13.0/slackware64/x/libXdmcp-1.0.2-x86_64-2.txz
 Pokud je jiz nejaky soubor s TMServerem stazeny, tak jej smazeme
if [ -f TrackmaniaServer_2008-12-05.zip ]
then rm TrackmaniaServer_2008-12-05.zip
fi
echo "Stahuji Trackmania Server..."
wget http://files.trackmaniaforever.com/TrackmaniaServer_2009-11-19.zip

clear
echo "Soubory byly stazeny"
echo "Nyni probehne instalace jednotlivych balicku"

echo ""
echo "Instaluji MySQL..."
installpkg mysql-5.0.84-x86_64-1.txz
echo "Instaluji databazove tabulky"
mysql_install_db --user=root
echo "Spoustim MySQL databazovy stroj"
mysqld_safe --user=root &
echo "Nastavuji automaticke spousteni databazoveho stroje po spusteni"
chmod 777 /etc/rc.d/rc.mysqld
echo "Instaluji PHP..."
installpkg php-5.2.10-x86_64-2.txz
echo "Instaluji LibXML2..."
installpkg libxml2-2.7.3-x86_64-3.txz
echo "Instaluji balicky potrebne pro beh PHP..."

installpkg openldap-client-2.3.43-x86_64-1.txz
installpkg cyrus-sasl-2.1.23-x86_64-1.txz
installpkg mhash-0.9.9-x86_64-1.txz
installpkg aspell-0.60.5-x86_64-2.txz
installpkg net-snmp-5.4.2.1-x86_64-2.txz
installpkg libxslt-1.1.24-x86_64-2.txz
installpkg libmcrypt-2.5.8-x86_64-1.txz
installpkg libpg-error-1.7-x86_64-1.txz
installpkg t1lib-5.1.2-x86_64-1.txz
installpkg libX11-1.2.2-x86_64-1.txz
installpkg libXpm-3.5.7-x86_64-2.txz
installpkg libxcb-1.3-x86_64-1.txz
installpkg libXau-1.0.4-x86_64-2.txz
installpkg libXdmcp-1.0.2-x86_64-2.txz

echo "Rozbaluji server..."
unzip -d Server TrackmaniaServer_2009-11-19.zip

clear
echo "Vsechny soubory byly nainstalovany a rozbaleny - prosim nastavte server"


Tak si to uzijte.
Milmas


Naposledy upravil(a) milmas dne ned 17.01.2010, 12:10:51, celkem upraveno 6 x.

Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.01.2010, 20:57:04 
Offline

Registrován: pon 14.12.2009, 12:00:29
Příspěvky: 29
Jeste maly detail :)
Aby bezelo Aseco,musel jsem prekopirovat soubory z /usr/lib64/php/extensions do usr/lib/php/extensions.
Ted bezi i Aseco,jestli nekdo tusi co sem zvoral tak sem s tim :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.01.2010, 21:55:46 
Offline

Registrován: pon 14.12.2009, 12:00:29
Příspěvky: 29
Druhy detail:
Aseco bezi,xaseco ne.Podle logu je to starsi verzi TMServeru tak jdu hledat novejsi :)
Kód:
[XASECO Fatal Error] Obsolete server build '2008-12-05' - must be at least '2009-05-25' ! on line 819 in file /root/aseco/aseco.php


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.01.2010, 21:58:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
milmas píše:
Podle logu je to starsi verzi TMServeru tak jdu hledat novejsi :)

z odkazu v hlavnim tematu http://www.tm-forum.com/viewtopic.php?f=28&t=14203 zlobi stahovani.

kdyby te taky zlobilo, dalsi linky jsou tady: http://www.tm-forum.com/viewtopic.php?p=169239#p169239

_________________
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.01.2010, 22:09:26 
Offline

Registrován: pon 14.12.2009, 12:00:29
Příspěvky: 29
Diky,opraveno.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 15.01.2010, 0:24:26 
Offline

Registrován: pon 14.12.2009, 12:00:29
Příspěvky: 29
Tak hotovo,po preinstalu TMServeru na novy jede i xAseco,co chtit vic...? :)Uf,to byl perny den :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 15.01.2010, 8:50:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
pekna prace, pane milmasi. ++

_________________
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 16.01.2010, 11:04:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 12:35:43
Příspěvky: 173
Kdyby na tomto foru existovalo udělování awards, dostali by - milmas, Magnat, Miczk, Paris69 a další nejvíce ocenění za jejich užitečné rady a návody.

Ale teď k věci:
Jsem také zaregistrován na pípni.cz, mám vserver start, milmasovo balíček nainstalován.

Nicméně - bez problémů se to neobešlo.
Nejprve se mi nestahl jeden z archivů, konkrétně - libmcrypt-2.5.8-x86_64-1.txz. Stahl a naistaloval jsem ho tedy ručně z tohoto ftp - ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/s ... kware64/l/ . Vše proběhlo v pořádku.

Dedikovaný tm server se mi podařilo rozchodit hned na poprvé. Vlastně to není tak složité, když se člověk drží Magnatova návodu. Šlo vlastně jen o úpravu spouštěcího souboru. Ostatní úpravy jsou stejné jako ve win.

A protože nejsem kovaný Linuxák, nevím jak rozchodit na vserveru pípni xaseco. Nějaké malé znalosti příkazů a postupů v linuxu už jsem pochopil. Jedná se mi pro začátek hlavně o rozchození databáze a o úpravu souboru Aseco.sh

Pomohl by mi v tomto někdo ze znalců této problematiky?
Předem díky. :wink:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 16.01.2010, 15:45:16 
Offline

Registrován: sob 16.01.2010, 14:53:42
Příspěvky: 1
Bydliště: hore
Asi nevim jak to stahnou nebo co stím udelat prosím poradte :roll:


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: ned 17.01.2010, 12:01:03 
Offline

Registrován: pon 14.12.2009, 12:00:29
Příspěvky: 29
Tak nejdriv to: Buk4ever.to je jednodusi:
Vytvor si textovy soubor.
Pojmenuj ho AutoInstall.sh (Dodrzuj mala a velka pismena.)
Nakopiruj do nej zelenej obseh z prvniho prispevku.
Soubor AutoInstall.sh nakopiruj do korenoveho adresare (Root) na serveru
Napis ./AutoInstall.sh
Cele to predpoklada ze mas registrovadej a spustenej vserver u pipni.cz
Za druhe to predpoklada,ze jsi nekolikrat precetl toto forum specialne prvni odkaz v prvnim prispevku.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: ned 17.01.2010, 12:41:06 
Offline

Registrován: pon 14.12.2009, 12:00:29
Příspěvky: 29
To PEEF:
Diky za upozorneni,odkaz opraven a jede.
Jinak nejdriv si zkus nainstalovat podle navodu Aseco,je to o neco jednodusi a jedes podle navodu a pri tom pochopis co kde jak funguje.
Az ti bude fungovat,prejdem plynule na xAseco :).
Ja to udelal taky tak a funguje to ,a to toho o Linuxu taky moc nevim.
Jenom dotaz,pred instalaci Aseca nebo Xaseca,mas spusten MySql ?
Citace:
PID TTY STAT TIME COMMAND
10236 ? Ss 1:03 ./TrackmaniaServer /game_settings=MatchSettings/MST2.
1 ? Ss 0:00 init [3]
13852 ? Ss 0:00 /usr/sbin/syslogd
13868 ? Ss 0:00 /usr/sbin/sshd
13878 ? S 0:00 /usr/sbin/crond -l10
22361 ? S 0:00 /bin/sh /usr/bin/mysqld_safe --user=root
22381 ? Sl 0:11 /usr/libexec/mysqld --basedir=/usr --datadir=/var/lib
29121 ? Ss 0:00 sshd: root@notty
29123 ? Ss 0:00 /usr/libexec/sftp-server
30245 ? Ss 0:00 sshd: root@pts/17
30247 pts/17 Ss 0:00 -bash
30258 pts/17 R+ 0:00 ps x

To mi delalo trochu problemy pomohlo mi misto (cast navodu od Miczk a sQs,cast 3 MySQL:
Citace:
/4/ mysqld_safe --user=mysql &

napsat to takhle:
Citace:
/4/ mysqld_safe --user=root &

Jak jede databaze je jednoduche nainstalovat aseco podle navodu,
kdyz tak sem pisni kde si se zasekl.Jinak vetsinu casu jsem jel metodou pokus-omyl,ocekavani-zklamani :)


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: ned 17.01.2010, 13:00:02 
Offline

Registrován: pon 14.12.2009, 12:00:29
Příspěvky: 29
Jo,jeste k tonu konkretnimu dotazu na upravu Aseco.sh:
je nutna jenom v xAseco (myslim,ze Aseco pocita s tim ze je v root) a prepise se tam jenom cesta k nemu je tam :
Kód:
cd /home/tmn/aseco
php aseco.php TMN </dev/null >aseco.log 2>&1 &
echo $!

ja mam aseco.php v adresari root/xAseco tak jsem to zmenil na :
Kód:
cd /root/xAseco
php aseco.php TMN </dev/null >aseco.log 2>&1 &
echo $!


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: ned 17.01.2010, 16:49:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 12:35:43
Příspěvky: 173
Díky za rady milmas. Budu laborovat. Až něčeho docílím - dám vědět. :wink:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: pon 18.01.2010, 0:04:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 12:35:43
Příspěvky: 173
milmas píše:
Tak hotovo,po preinstalu TMServeru na novy jede i xAseco,co chtit vic...? :)Uf,to byl perny den :)

Tak už mi to taky jede komplet - server i xaseco. Jak říkáš - "Uf,to byl perný den." :D
Ještě jednou díky. :wink:


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: úte 20.04.2010, 13:09:32 
Offline

Registrován: stř 17.03.2010, 9:05:48
Příspěvky: 6
Dobrá práce, jen drobnost - malá chybička v kódu
installpkg libpg-error-1.7-x86_64-1.txz má být installpkg libgpg-error-1.7-x86_64-1.txz

vše prošlo, konfigurace serveru podle tohoto http://www.gamers.org/tmf/quickstart.html
server běží, ale xaseco mi stávkuje :(
chyba v logu : ./Aseco.sh: line 2: /usr/bin/php: není souborem ani adresářem
Aseco.sh
Kód:
cd /root/TMF/xaseco
php aseco.php TMN </dev/null >aseco.log 2>&1 &
echo $!


dík za každý nápad co bych mohl mít blbě


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz