TrackMania.CZ

fórum věnované hře TrackMania a všem jejím verzím ^_^
Právě je pon 20.08.2018, 3:41:48

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 16.03.2010, 1:30:39 
Offline

Registrován: pon 15.03.2010, 23:50:42
Příspěvky: 4
Windows 7 64-bit Professional - Ceska CD verzia TM POWER UP (topcd.cz) po instalacii pyta restart. Presnejsie, po spusteni trackmania.exe okno "Copy Protection System" pyta restart PC. Po restarte PC namiesto spustenia zase pyta restart - ziadny restart nic nevyriesi.

Obrázek

Po skusani s POWER UP som upgradoval z POWER UP na TMO (cesky upgrade, ktory uvadzate tuna vo forach - viewtopic.php?t=901) a po upgrade dostavam OD TmOriginal.exe presne to iste spravanie. Ziadne ine upgrady nefunguju (anglicke atd.) ani ten z 1.5.0 na 1.5.2 - predpokladam, ze ani tento nie je urceny pre cesku verziu. Vista patch - takisto je urceny len pre anglicku verziu, ze?

Skusal som:
- spustat vsetko ako administrator (okrem instalatora)
- nastavit vsetkym .exe compatibility mode XP SP3
- pozerat cez ProcessMonitor, co chce citat z registrov. Tam pozera ci je vytvoreny reg. kluc pre StarForce ("HKLM\Protection Technology\StarForce Runtime" -> NOT FOUND), ale tazko povedat, ci toto je problem, kedze StarForce pri ziadnej z tychto hier vraj nema byt (?) Alebo ano?
- spustit nastroj na upgrade StarForce protection (http://www.star-force.com/support/drivers/ -> SFUPDATE) a ten vypisuje, ze StarForce nie je v systeme pritomny (aspon je fajn, ze to potvrdil)

Pri spusteni po mne chce internetovy kluc, ale CD-kluc, ten nikde nepyta. Neviem, ci to je tak spravne. Vidi sa mi, ze to potvrdzuje nepritomnost StarForce.

Domnievam sa, ze problem moze byt zhruba v jednej (alebo oboch) z tychto 2 veci:
1. v systeme ma byt nainstalovany StarForce, ale nie je
2. nie je nainstalovany Vista Patch, kedze nejde pre CZ topcd.cz verziu nainstalovat, ako bolo pisane tu: viewtopic.php?f=7&t=3280 (predpokladam, ze TM pre Win7 a Vista pojde rovnako)

Rozchodil niekto CESKU verziu TM UP alebo TMO s Windows 7?


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: úte 16.03.2010, 9:52:35 
Offline
Spamer

Registrován: pon 12.02.2007, 15:48:04
Příspěvky: 2230
Bydliště: Brisbane, QLD, Australia
Se staršíma hrama se Starforce ochranou jsou problémy pod Windows 7, všeobecně.

_________________
Dell Vostro 1310 + Intel X25-M 80GB SSD + 2x 9-cell battery + Win 7 Ultimate


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: úte 16.03.2010, 13:00:55 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 21:38:09
Příspěvky: 1320
Bydliště: Jižní Čechy
S tím restartem - spouštíš launcher/hru s admin. oprávněním? To by mohlo vysvětlit proč se nic nestane. Jinak je opravdu potřeba nejnovější dostupný StarForce driver.

_________________
FAQ není sprostý slovo, Hledání není jenom pro slepý ...
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: úte 16.03.2010, 15:24:56 
Offline

Registrován: pon 15.03.2010, 23:50:42
Příspěvky: 4
Ano, launcher aj hru spustam s admin opravnenim. Launcher mi pise, ze mam nainstalovanu staru verziu:

---------------------------
Informace (stažení není nutné)
---------------------------
Tvá verze je zastaralá.
---------------------------
OK
---------------------------

Mam otazku:
Po upgrade ceskeho POWER UP na ceske TMO, ma sa dat nainstalovat este nejaky patch (Vista Patch? 1.5.0->1.5.2?), alebo je v poriadku, ze sa uz nic viac neda nainstalovat?
Lebo ak sa nic dalsie neda nainstalovat, odkial zobrat "najnovsiu verziu StarForce driverov", ktore su potrebne?

------------------
EDIT: po troske skumania skutocne myslim, ze toto je problem so StarForce. TMO sebou nesie StarForce verziu 3.x. Ta verzia je taka stara, ze ani sfupdate.exe (program od StarForce na update ochrany) ju nenajde! Rovnako aj sfRemove.exe pise, ze ziadny starforce nie je nainstalovany... U StarForce pisu, ze v takomto pripade jedina moznost je poziadat vydavatela hry o uplne odstranenie SF alebo o vydanie patchu s novou verziou SF.

Myslite, ze by sa vydavatelovi este chcelo aktualizovat TMO? Alebo sa s nou mozu ludia na Windows 7 definitivne rozlucit?
Vy ktori mate TMO 1.5.2., aku verziu StarForce driverov tam mate (.sys -> Vlastnosti -> Verzia)?


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: stř 17.03.2010, 8:00:33 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 21:38:09
Příspěvky: 1320
Bydliště: Jižní Čechy
ad hlaska "stazeni neni nutne/mate zastaralou verzi hry" tj chyba, kterou to vytahuje ze systemu, v novejsi verzi hry byla tato zprava opravena, aby nedochazelo k mylne informaci.
CZ TMo je vezre 0.1.5.0 tj update na 0.1.5.2 bude nutnosti (stejne tak to bylo na Vistach)

_________________
FAQ není sprostý slovo, Hledání není jenom pro slepý ...
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: stř 17.03.2010, 10:58:26 
Offline

Registrován: pon 15.03.2010, 23:50:42
Příspěvky: 4
Dakujem. Takze znovu sa vratim k otazke instalacie Vista Patchu. Ma update CZ TMo z 0.1.5.0 na 0.1.5.2 fungovat aj pre cesku verziu? Dostaval som tam hlasenie v zmysle "trackmania nie je v tomto pocitaci nainstalovana". Malo by to ist nainstalovat bez problemov?
Pouzil som tento Patch: http://focus.metaboli.fr/Patchs/Tmo_150 ... etup_1.exe, ktory som nasiel na viewtopic.php?t=901 - spravne?

Kuby, pozri si tento Tvoj prispevok:
viewtopic.php?f=7&t=779 v poradi 7. zhora (Datum: Pon 08.12.2008, 20:20:36 )


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: stř 24.03.2010, 14:12:36 
Offline

Registrován: pon 15.03.2010, 23:50:42
Příspěvky: 4
Ahojte, vie sa teda niekto vyjadrit k mojej poslednej otazke, ci Vista patch CZ TMo z 0.1.5.0 na 0.1.5.2 je urceny aj pre cesku verziu? Ak ano, tak ako obist problem, ked pise, ze trackmania v tomto pocitaci nebola najdena?

Zvlast by som ocenil aj keby sa vyjadril Kuby ak by nahodou o tom vedel viac.
Vopred vam dakujem.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon 28.02.2011, 14:17:45 
Offline

Registrován: pon 28.02.2011, 14:11:27
Příspěvky: 1
cavefish já mám stejný problém a ptal jsem se v různých obchůdcích s hrami i s počítači, ale všude mě odesílali na vydavatele a fóra.
Vzhledem k tomu jaká je to fajn hra bych byl rád kdyby se vydavatelé ji pokusili zprovoznit.Protože ačkoliv ji mám originální je nefunkční a to mi vadí :(
PS: na mém starším PC mám Windows XP a tam chodí, jenže nejsem doma.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz