TrackMania.CZ

fórum věnované hře TrackMania a všem jejím verzím ^_^
Právě je úte 14.07.2020, 11:51:41

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 10.02.2007, 16:15:14 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
-dedikovaný server (DS) je aplikace pro zakládání serverů mimo hru. Má menší nároky na systém, snadno se ovládá na (i vzdálemem PC), podporuje pokročilejší technologie (než server založený ve hře). K zakládání serveru potřebujete veřejnou IP adresu. DS jde také spoušťet před program ServerMania.

Návod
BETA verze :roll:
Tento návod je určem těm, kteří neumí ani slovo anglicky (pokud umíte tak tu nestrácejte čas a použijte tento detailní návod.

1. Stažení DS
nejnovější verze je vždy v tm-foru
http://www.tm-forum.com/tmforum3/viewto ... =28&t=1350
pro TMu -> http://www.tm-forum.com/tmforum3/viewto ... =28&t=6749

2. Vytvoření účtu na DS
Server potřebuje k behu svůj vlastní účet pokud chcete zakládat pro TMn stačí jednoduše vytvořit nový ve hře (Internet->přihlásit pod jiným jménem->vytvořit nový učet).
Pokud budete zaládet pro TMo/TMsx tak na stránce http://www.trackmaniasunrise.com / http://www.trackmania.com vyberte Tools - > Manage your dedicated server accounts. a zadejte internetový klíč a vytvořte nový učet.

3. Nastavení dedicated.cfg
Na spušťení DS je nutně potřeba změnit následující ůdaje v dedicated.cfg (editujte např v poznámkovém bloku)

Kód:
<masterserver_account>
      <login>vas_login</login>
      <password>vase_heslo</password>
      <nation></nation>
   <>/masterserver_account


Ostatní údaje jako jméno serveru, komentář, počet hráčů a diváků (a jejich hesla), nastavení ladderu (v TMN nemá cenu měnit), poměr a doba hlasování, rychlost připojení k internetu, porty a nastavení proxy jsou údaje volitelné.
Pokud chcete korektně ukončovat DS, používat systémy na zobrazovaní rekordů (FAST 2.47, FAST 3.00b, Aseco) nebo ovládat server za běhu (viz níž) tak nezapome


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2007, 19:27:21 
Offline

Registrován: stř 14.11.2007, 14:26:22
Příspěvky: 7
A doopravdy musím mít veřejnou IP adresu. Aji ve hre?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2007, 19:29:15 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
No pokud chces, aby se k tobe nekdo pripojil, tak jo

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 28.12.2008, 9:24:14 
Offline

Registrován: pát 26.12.2008, 9:06:36
Příspěvky: 12
hm...dobrý ale jak jí zveřejním??


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 28.12.2008, 9:28:15 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Musis se obratit na poskytovatele pripojeni

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 28.12.2008, 11:35:19 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 21:38:09
Příspěvky: 1320
Bydliště: Jižní Čechy
DriveMasterCZ píše:
A doopravdy musím mít veřejnou IP adresu. Aji ve hre?
Je to jednodušší řešení než chtít nasměrovat určité porty. Pokud jsi za routerem, tak se bez "Port forwardingu" stejně neobejdeš.

_________________
FAQ není sprostý slovo, Hledání není jenom pro slepý ...
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.12.2009, 22:56:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 20.12.2009, 12:07:16
Příspěvky: 5
Bydliště: Praha9
A jde to i na TMNF nebo pouze na TMsx, TMo, TMn ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.12.2009, 23:07:26 
Offline
Site Admin

Registrován: sob 10.02.2007, 8:04:42
Příspěvky: 4231
Bydliště: Praha
Tohle je jen na stare verze, ale podstata je stejna i u serveru pro TMu a novejsi. MAGNAT sepsal mnohem lepsi navod - najdes ho zde:
http://forum.trackmania.cz/viewtopic.php?t=1253

_________________
PC: Core i7 920@3,5GHz/NH-U12P; P6TDeluxe; OCZ 6GB Platinium XTC 1333MHz; Gigabyte GTX260; 2x WD6400AAKS; CoolerMaster Centurion 5; Logitech DualAction; LG L1900R; Vista 64b


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon 28.06.2010, 20:26:02 
Offline

Registrován: pon 28.06.2010, 20:22:24
Příspěvky: 4
Caf. Pokousel jsem se udelat server, vse jsme udelal slo to i s Fastem, ale pak to druhej den zapnu, a napise mi to tento warning: !Warning: you seem to be on a private network. Unless you´ve configured your NAT, the other players on interner will noz be able to join in..

Poradte pleas.. Diky..


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon 28.06.2010, 20:27:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
to je jen hlaska, ktery neni treba si vsimat, pokud "slo to i s Fastem".

_________________
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon 28.06.2010, 20:40:12 
Offline

Registrován: pon 28.06.2010, 20:22:24
Příspěvky: 4
A co s tim teda je? V seznamu serveru nejde server videt..


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon 28.06.2010, 20:42:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
a na jakou hru je ten server?

_________________
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon 28.06.2010, 21:22:34 
Offline

Registrován: pon 28.06.2010, 20:22:24
Příspěvky: 4
TMNF


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon 28.06.2010, 21:36:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
tak to ctes spatny navod. tenhle server je na jinou hru.

_________________
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: úte 29.06.2010, 15:01:39 
Offline

Registrován: pon 28.06.2010, 20:22:24
Příspěvky: 4
Aha, no nevadi. Ale i tak, nemohli byste mi helpnout s tim sererem. Hazi mi to tamten warning.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz