TrackMania.CZ

fórum věnované hře TrackMania a všem jejím verzím ^_^
Právě je úte 11.05.2021, 17:28:56

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2010, 14:42:13 
Offline

Registrován: úte 23.02.2010, 13:12:32
Příspěvky: 10
Pokusil jsem se instalovat to z toho odkazu, ale píše to, že je chyba s video drivery.

Trackmanie je vážně dost komplikovaná hra, vždyť mám i jiné náročné hry (Age of Empires 3, Empire Earth 2, UT 2004 a další) a ani jedna problémy nedělá. Docela mě to unavuje, už jsem tomu věnoval 3 celé dny od odpoledne do noci a ne a ne to spustit. Proč to dříve šlo a najednou to nejde, když jsem s graf. ovladači nic nedělal


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2010, 15:47:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
ja ti nevim. fujitsu ma posledni ovladace z roku 2003 a ATI nema zadny. odkazuje na fujitsu. takze jestli neco pujde, tak snad ta puvodni trackmania.

jeste si zkus pocist tady: http://ati.amd.com/products/MobilityRad ... index.html a trochu podle toho (teda spis odhadem, nechtej toho moc) nastavit (v TM v Advanced) vlastnosti grafiky... sahni i do kompatibility ... jestli tam neni neco podstatneho o HW podpore dx9 (ktera se nekona imho).

_________________
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2010, 22:26:19 
Offline

Registrován: úte 23.02.2010, 13:12:32
Příspěvky: 10
Tak právě jsem našel nove verze ovladače na moji graf.kartu z roku 2006. Nainstaloval, restartoval PC a problem je stale stejny u vsech verzi TM. Nejde mi do hlavy, že i stará TM original/single nejde, když mi dříve šlapala.

Ale jedna dobrá zpráva pro mě aspon je, po instalaci novějších ovladačů GK už DxDiag nehlásí žádnou chybu :-) ovšem TM si už asi nezahraji :-( jsem čímdál víc zoufalejší


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2010, 22:31:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
me nejde do hlavy ten nazev ty puvodni trackmanie (to single). na tvem miste bych zkusil nejdriv tu TM z CD (jakou mas verzi? byly v prodeji dve - Trackmania (bez prijmeni) a Trackmania Power UP) ... pokud ji rozsiris na TM Original, uz to jede na jinem zakladu (z TM Sunrise) a kvuli tomu to muze odmitat spolupraci s ne-dx9 kartou (bohuzel nemam jak vyzkouset...),

_________________
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2010, 23:12:40 
Offline

Registrován: úte 23.02.2010, 13:12:32
Příspěvky: 10
Koukal jsem na to, asi to bude klasicka stará ta první Trackmanie bez názvu. Byla přiložená u nějakého časopisu jako plná hra, teď nevím přesně, co to bylo za časopis. No ale nepomáhá nic. Pořád všechny mé verze TM (sunrise extreme, nations forever, stará TM a united forever) se chovají naprosto stejně. Vždy se otevře okno a nic se neděje. Když si projdete toto forum, narazíte asi na 6 lidí, kteří mají totožný problém jako já a divné je, že se liší verze Windows, někdo má Win7, Vistu a já XP, tak babo raď. Liší se i počítače a konfigurace.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2010, 0:34:49 
Offline

Registrován: pon 21.05.2007, 23:16:11
Příspěvky: 247
Tak koukám že jsi tam nakonec asi dal ty ovladače co jsem psal že je tam má Fujitsu jako nejnovější ( 2006 ) :)

Ještě mě napadlo ... v DxDiag je volba pro test D3D 7, 8 ,9 v tom výpisu jsi měl "netestováno" pokus se ručně to otestovat co to udělá na všech 3 volbách

Dneska jsem měl v ruce notebook kde taky nechtěli běhat hry GF 7600GS a když jsem to prošel DxDiag tak se nepodařilo test udělat. Nakonec jsem přišel na to že tam byla nějak divně očesaná verze winXP ... prostě tam ten dotyčnej nainstaloval odněkud Dx 9c ale ten neobsahoval knihovny pro D3D ani pro jednu verzi ... tak jestli tam nemáš to samé ... pokud ano tak bych si někde sehnal Dx 8,1 SDK a nainstaloval .... a další věc která mě napadla je otestovat přepnutí akcelerace zvuku a videa v Dx prostě postupně změnit nastavení která tam máš teď.

_________________
CPU : AMD Phenom II X4 955 3,2@3,6 GHz, MB: MSI K9N2 Diamond, nf780a SLI, RAM : A-Data 4x4GB DDR2 1200MHz Extreme, VGA : MSI GF275GTX-OC 666@740MHz 896MB, HDD : 4xSamsung 1TB F3 Sound : SoundBlaster X-Fi Extrem Pci-e, LCD : 20" Wide Philips 204WS, 17" Samsung PSU : Corsair HX625W, OS: Win7 Profesional 64bit


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2010, 8:21:01 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09.02.2007, 21:38:09
Příspěvky: 1320
Bydliště: Jižní Čechy
Pokud byla ta první TM přiložená u Score, tak ta nejde ani aktualizovat, proto nemusí v novějších Win fungovat (na XP se SP2 jede, s SP3 jsem nezkoušel). TrackMania Single (s tím jsem se opravdu nesetkal - kdo ví, co to je za distribuci, ale spíše bych to typoval na tu samou, co byla ve Score jen s upraveným instalátorem).

Ad ovladače: pokud dříve fungovala alespoň jedna TM může být problém v něčem, co se od posledního hraní změnilo - tj pokud na starých ovladačích fungovala stará TM a nyní nejde, tak bude problém spíše v systému/instalovaných programech.
Pokud se dostaneme přes problém způsobený pravděpodobně grafikou a vyloučíme-li čekání na spojení se serverem (spuštění TM bez připojení internetu) tak by hra měla jít spustit, pokud ani poté nejde musí jít o nějakou kolizi - poškozenou instalaci systému...
Co si pamatuji, tak bylo mnoho problémuů s příchodem TMsx - komu fungovala TMs najednou TMsx padala (BSOD) a většinou to bylo použitou ochranou+nějakým procesem na pozadí.
Btw jak dlouho jsi nepřeinstaloval Windows (počítá se pouze čistá instalace)?

_________________
FAQ není sprostý slovo, Hledání není jenom pro slepý ...
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: pon 01.03.2010, 14:38:48 
Offline

Registrován: úte 23.02.2010, 13:12:32
Příspěvky: 10
Tak problem je vyřešen. Zhasl mi displej a ne a ne se rozsvítit, tak jsem to dal do servisu a dnes je hotovo. Kromě jakési nové součástky podsvícení displeje, nefunční klávesy j (musel jsem dříve vkládat pomocí ctrl+v) a nového větráčku, se mi postarali o grafické ovladače. Nevím, co s tím udělali, že to vše najednou jde, protože já zkoušel všemožné věci.

Takže pro ty, co mají stejný problém jako já, tedy že se jim po poklikání na zástupce TM jakékoliv verze zobrazí jen prázdné okno, chyba je v ovladačích grafické karty. A ta věc s tím Start / Spustit / DxDiag / Ok / Zobrazení a tam Direct3D je dobré zkontrolovat na prvním místě a kdyžtak se poradit někde v servisu, jak to zprovoznit v případě, že jste tam měli Není k dispozici, jako já a nepomohla vám technická podpora Microsoftu na jejich stránkách, kde mají přímo o tomto problému celý článek, ani nikde na foru. A kdo nerozumí podobným věcem, jako grafické ovladače, co má instalovat a co k čemu slouží, ať do toho servisu jde rovnou, vyřeší to spoustu věcí i do budoucna, nejen Trackmanii.

PC: ještě dopíši, že Windows se nemusel znova přeinstalovávat, ani do něj jinak zasahovat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hra se nespusti :-(
PříspěvekNapsal: pon 01.03.2010, 14:57:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11.02.2007, 21:38:55
Příspěvky: 2934
dik za informace. poucne.

_________________
Obrázek


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz